Uusi Youtube-sarja on ollut tekeillä kevään 2021 aikana, jossa mestarikokki Diego Gallardo esittää kuinka tehdään japanilaista katuruokaa oikealla tavalla. Diego on saanut oppinsa Japanissa, jonne hän alunperin lähti Martial Arts -taitojen perässä. Ruoka oli kuitenkin lähellä sydäntä, joten Diego päätti jäädä koulutettavaksi paikallisten mestarikokkien kanssa.

Diegon toi työ Äkäslompoloon 2020 keväällä. Ennen sitä hän toimi mestarikokkina Tampereella, mutta Sampon lempeän painostuksen voimin Diego tuli tekemään kevätkaudelle japanilaista katuruokaa Jounin Kaupalle myytäväksi. Kevätkauden jälkeen kävi ilmi, että näitä herkkuja kaivataan kaupalla yhä. 

Niinpä Diego perheineen lähti Äkäslompoloon ja sinne on asetuttu. Idea ei kuitenkaan jäänyt pelkäksi sushin tekemiseksi, vaan tästä tehtiin kokonaan uusi palvelukokonaisuus joka tunnetaan nykyään nimellä Saiko Deli. Saiko Deli palvelee asiakkaita Jounin Kaupalla päivittäin, ympäri vuoden.

Idea sarjasta syntyi talvella 2020. Japanilainen ruoka on tullut jäädäkseen Suomeen, mutta liian moni ei ole omaksunut japanilaisia kokkaustapoja kotiin saakka – Ravintolasta sitä kyllä lähtee matkaan. Sarja laitettiin työstöön yhdessä Louru Oy:n Janne Pasman ja Tuomas Kurtakon kanssa, jossa koostuu ammattitaito niin kuvaamisen kuin editoinnin kanssa. Alusta alkaen oli tavoitteena tehdä nopeatempoista tutoriaalia, jonka visuaalisuus herättää mielenkiinnon kotikokeissa. Lopputulokseksi jäi 12-jakson sarja, jonka ensimmäinen jakso julkaistiin 3.7.2021. Jaksot julkaistaan viikon välein. Jokaiseen jaksoon on tehty suomenkieliset tekstitykset, jotta mikään ohje ei mene ohitsesi.

12-jakson sarja mahdollistaa sinun tekevän aitoa japanilaista katuruokaa kotonasi. Osa jaksoista on kuvattu kotiolosuhteissa myös tässä sarjassa. Nyt on mainio mahdollisuus oppia aivan uusia tapoja tehdä ruokaa! Sarjassa tehdään mm. Misoa, sushia, yakisobaa ja opetellaan kalan leikkaamista oikeaoppisesti.

Ota seurantaan Jounin Kaupan Youtube-kanava ja pysy kuulolla!

Jaksot

Miten tehdään perinteistä Miso-keittoa?

Miso on yksi pääraaka-aineista japanilaisessa keittiössä. Miso-keittoa voi tehdä kahdella tapaa – nopeasti tai perinteisesti. Diego näyttää meille askel askeleelta, miten tehdään perinteistä Miso-keittoa rakentamalla ensin Ichiban Broth käyttäen merilevää ja boniittihiutaleita.

SUOMENKIELISET TEKSTIT LÖYDÄT VIDEON ASETUKSISTA

Miten tehdään Buta Yakisobaa?

Buta Yakisoba on yksi erittäin suosituista katuruuista joita tarjoillaan joka paikassa Japanin kaupungeissa. Se on nopea ja helppo tehdä, lisäksi lopputulos on herkullinen. Diego opastaa alusta asti kuinka toimia. Hopussakin tulee hyvää!

SUOMENKIELISET TEKSTIT LÖYDÄT VIDEON ASETUKSISTA

Miten tehdään sushi-etikkaa nopeasti?

Täydellisen sushiriisin tekemiseen vaaditaan myös sushi-etikkaa. Diego näyttää minuutissa miten homma hoidetaan! Tärkeä toimenpide seuraavaa videota varten.

SUOMENKIELISET TEKSTIT LÖYDÄT VIDEON ASETUKSISTA

Miten tehdään täydellistä sushiriisiä?

Sushiriisi on sushin tärkein raaka-aine. Jos sen tekee pieleen, on sushissa kaikki pilalla. Diego esittää askel askeleelta kuinka onnistut sushiriisin tekemisessä, sekä kertoo tärkeimmän salaisuuden koskien täydellistä lopputulosta.

SUOMENKIELISET TEKSTIT LÖYDÄT VIDEON ASETUKSISTA

Miten leikataan lohifilee oikeaoppisesti?

Monilla jää lohifileet ostamatta kauhean perkaamisen vaivan vuoksi. Näillä nikseillä kuitenkin lohen perkaamisesta tulee vaivatonta, tarvitset vain terävän veitsen ja pinsetit!

SUOMENKIELISET TEKSTIT LÖYDÄT VIDEON ASETUKSISTA

Miten tehdään Nigiri-sushia?

Nigirit ja makit ovat tunnetuimpia susheja. Nigiri on sushi, jossa ainesosat asetetaan riisin päälle. Maki-sushissa se taas pyöritetään levän sisälle. Opi tekemään sushia alusta loppuun kotonasi, se voi olla helpompaa kuin uskotkaan.

SUOMENKIELISET TEKSTIT LÖYDÄT VIDEON ASETUKSISTA